Nagelbeugels

 

 

Ingroeiende nagels

 

Ingroeiende nagels worden vaak veroorzaakt door het dragen van te kleine schoenen of het te kort knippen van de nagels.
Als de hoeken van een nagel te kort zijn kan de hoek in de huid doordringen, met een eventuele infectie tot gevolg.

 

Veertje

 

De uitgroei van een kromme nagel is met een nagelbeugel te begeleiden. Een dun stalen draadje "veertje" wordt om de nagel gebogen en vastgemaakt. Door iedere 6 weken de beugel rechter te buigen en op spanning te zetten wordt de nagel geleidelijk gecorrigeerd.

De behandeling is vaak pijnloos, en in het dagelijks leven heeft de patiënt geen beperkingen door het dragen van de beugel.

De totale duur van de behandeling is afhankelijk van de mate van kromming of ingroei van de nagel.

Bij het overgrote deel van de patiënten is het probleem na de behandeling voorgoed opgelost, maar soms moet de behandeling herhaald worden omdat de nagel veel weerstand biedt.

 

 

Nagelbeugel: Veertje

 

De podofix beugel

 

De Podofix nagelbeugel is een elastische kunststof beugel met een geintregeerd metalen veertje welke op de ingroeiende nagel wordt geplakt. Door een lusje op het metalen veertje aan te draaien, komt er spanning op de uiteinden te staan. Deze spanning zorgt ervoor dat tijdens het groeien van de nagel de zijkanten omhoog worden getrokken. Hierdoor wordt de nagel als het ware uit de huid getild. Deze methode is geschikt voor alle vormen van ingroeiende nagels. Deze nagelbeugel is uitermate geschikt voor risicovolle behandelingen als o.a diabetici, reuma e.d. Daarom is deze beugel zeer veilig en comfortabel te dragen!

 

Een nagelbeugel wordt op maat gemaakt en het plaatsen ervan is pijnloos!

 

 

          Podofix nagelbeugel